luni, 25 iunie 2012

Smochine







Creste in zona Dobrogei, insa se poate cultiva si in alte zone.Este de marime medie pana la 10 m, cu scoarta gri.Elementele chimice continute sunt: 84 % apa, proteine 1%, glucide 15-18%, materii azotate, celuloza, acizi, vitamina B1,B2, C, PP, latex, enzime, fier, fosfor, sodiu, calciu, magneziu.Calitati ale plantei sunt: emolienta, calmanta, tonifianta pentru sportivi, convalescentilor si copiilor, vitaminizanta, laxativa, hemostatica, antiinflamatoare.
Uz intern: -afectiuni renale, amigdalita, astenie fizica si psihica, bronsite cronice, ciclu menstrual neregulat, cistite, colite, constipatii cronice, dureri,gastrita, guturai prelungit, inflamatii pulmonare sau renale, inflamatiile gatului, insomnii, iritatii gastro-intestinale, nefrite, pneumonii, raceala, stadii febrile acute, stomatite, viermi intestinali - fructele uscate, infuzie din fructe, fierte in lapte, pasate cu mixerul consumand pasta rezultata.
Uz extern: -abcese, arsuri, bataturi, furuncule, gingivite, leucoree, negi, plagi atone, veruci, vitiligo - smochine taiate in lung aplicate local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu